Pagini

a

marți, 2 iulie 2013

Câte puţin despre Camino de Santiago

După cum vă povesteam acum câteva zile, am început o călătorie puţin altfel...Călătorie e prea puţin spus, pelerinaj este prea mult spus pentru mine...

Drumul Sfântului Iacob are o vechime de mai bine de 1000 de ani. Milioane de pelerini au ales să parcurgă acest drum, spre locul unde se crede că se află rămăşiţele sfântului, la Santiago. Legenda spune că un păstor a fost condus de o stele până în locul unde se aflau rămăşiţele sfântului, de unde numele Santiago=Sfântul Iacob,  Compostela = Campus Stellae, câmp de stele. Azi, se spune că ruta cea mai populară este proiecţia Căii Lactee pe pământ, şi în continuare stelele sunt cele care ghidează pelerinii la Santiago.

Există mai multe rute spre Santiago. De departe, cea mai populară este Camino Frances. Ruta aceasta porneşte în mod tradiţional din Franţa, Saint Jean Pied du Port. Mai există Camino Portugues, Via de la Plata, Camino Ingles, Camino Primitivo şi, printre altele, ruta pe care am ales-o eu, Camino del Norte.  Camino del Norte începe din Irun (puţin impropriu spus asta, căci se spune că fiecare Camino începe din clipa în care ieşi din casă, sau chiar din clipa în care ai decis să parcurgi acest drum).  Aşadar, după un zbor la Barcelona şi după un autobuz de noapte, în 3 iulie pe la 7 dimineaţa, voi ajunge în Irun. Voi decide la faţa locului dacă să rămân o noapte în Irun, sau să încep prima etapă imediat, aproximativ 25 de km până în San Sebastian.

Planul meu este ca la un moment dat, prin Unquera, să urmez Camino Lebaniego şi Camino Vadiniense, care trece prin Picos de Europa, munţii cei mai frumoşi ai Spaniei, după care să mă alătur rutei faimoase Frances, puţin înainte de Leon.  Sper să mă ţină picioarele, sper să am curaj să merg mereu mai departe, şi sper să fiu sănătoasă, să mă pot bucura de drum. Promit că voi încerca să scriu ori de câte ori am conexiune la net, ceea ce, conform forumurilor, n-ar trebui să fie greu.

Acum plec să explorez Barcelona, în cele câteva ore rămase până la plecarea autobuzului!
Cu drag,

Oana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu