Pagini

a

joi, 25 iulie 2013

Camino de la Costa - până în Oviedo

Am parcurs aproximativ 500de km până în Oviedo. Planul era să încep ruta Lebaniega în Unquera, dar cum marea începea să fie tot mai albastră, am decis să închei ruta pe coastă în Oviedo. Nici că puteam nimeri mai bine, deoarece aşa am avut onoarea de a fi pelerina cu numărul 3000 a albergue din Pola de Siero.
Impresii de până acum:
1: Camino este mai aglomerat decât mi-aş fi imaginat. de 2 ori am dormit sub cerul liber, deoarece nu am mai avut loc in albergue. Cu toate astea, pe drum, distanţa între un pelerin şi altul poate fi atât de mare încât până când ajungi la albergue ai impresia că eşti singur.
2: O mare parte a rutei este făcută pe marginea şoselei, asta pentru că astfel se economiseşte timp, şi se ajunge mai repede la destinaţie (Santiago de Compostela). Cum asfaltul este nimicitor, mai ales la 30 de grade, cum şoselele sunt foarte periculoase, datorită vitezei cu care circulă maşinile, cum peisajul de care te bucuri este inexistent, eu am ales unde s-a putut rute care nu erau marcate drept Camino de Santiago, ci rute de drumeţie. Peisaje fantastice, de cele mai multe ori pe coasta Oceanului, plaje pustii, mare turcoaz, natura în cea mai frumoasă arătare a sa.
3. Camino devine de multe ori o metaforă a vieţii. Oamenii vin şi pleacă din viaţa ta, te bucuri de fiecare, îl cunoşti pe fiecare, dar a doua zi s-ar putea să nu mai vezi pe nimeni dintre cei cu care ai împărtăşit bune şi rele. Trăiesc momente de bucurie, exaltare, dar şi tristeţe profundă, în aceeaşi zi. Epuizarea fizică mă face să am puţină răbdare uneori, alteori reacţionez cu umor în faţa unor situaţii urâte (cum ar fi unele albergues fără apă caldă, sau când am dormit sub cerul liber).
Sunt în Potes acum, punctul de pornire al unor rute mai puţin cunoscute şi practicate (atât de puţin cunoscute încât în Potes, într-un albergue cu 60 de paturi, sunt singura pelerină cazată). Mâine, rutalebaniega, care continuă cu ruta Vadiniense, şi care ajunge până în Leon. Acum urmează partea grea, căci sunt absolut singură, şi rutele acestea sunt foarte slab marcate pentru Santiago. 5-7 zile de incertitudini, emoţii şi munţi.

Un comentariu: