Pagini

a

joi, 26 mai 2011

Voi ce ati fi raspuns?

Ieri am aratat filmuletul acesta unui grup de liceeni:La final, unul dintre ei a spus asa: "I don't understand, if you have so many smart people, why is your country in such a bad situation?"

Voi ce i-ati fi raspuns, astfel incat la cei 15 ani ai lui sa inteleaga?

3 comentarii:

 1. because smart isn't just good enough!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu este suficient sa fi destept. Desteptaciunea neexploatata, este un blestem. Prostia promovata este o crima. Un lucru care il cunosti foarte bine Oana: scoala romaneasca promoveaza pe cei care au bani si finanteaza profesorii, societatea ii promoveaza pe cei care fac rating.
  Pot sa spun ca nimeni si nimic nu o sa ma convinga ca Romania ii respecta pe cei ce ii aduc valoare. Poti sa iei pe cei amintiti in filmulet. si ai argumentele mele. Sa spun de faptul ca istoria ne-a adus in stadiul actual? Cand domnitorii romani isi cumparau tronul si angajau ucigasi pentru cel mazilit, europa gemea de universitati, iar ai nostrii se rezumau la scoli pe langa biserici. Cand altii isi refaceau castelele , monumentele distruse de razboi, ai nostrii daramau si apoi au dat vina pe comunisti. Ciudat, si altii au avut comunism, dar au reparat. tine de om. de popor, de modul in care se raporteaza la trecut.

  RăspundețiȘtergere
 3. mda...anonim studiaza si vezi, poate o sa intelegi cum a fost implementat comunismul aici...poate o sa-ti dai seama ca noi am fost un experiment sovietic care a inceput in lagarele de concentrare incepand din anii 1947, in care rusii studiau modul in care pot "distruge" un om, moduri de a-l dezumaniza, si au fost supusi torturii si transformarii preoti, intelectuali si tarani...si apoi, poate fara sa-ti dai tu seama, au adaptat metodele pt intreg poporul...dar, iata, am ramas aici, inca oameni, schingiuiti si vai de capul nostru, "bolnavi"; asa ca nu spune de comunismul celorlalte tari...aici nu a fost comunism, a fost un sistem diabolic menit sa reduca un popor la nimic...de ce? spiritul nostru (pe care nu vreau sa-l numesc romanesc pt ca acest nume ne-a fost oarecum impus) a rezistat in ciuda celui mai crud experiment facut vreodata...asa ca stiinta si tehnologia vestului nu valoreaza nimic, e patata cu sange, cladita pe suferinta altora, chiar si pe a noastra...asa ca, repara sufletul acestei tari

  RăspundețiȘtergere