Pagini

a

miercuri, 18 august 2010

Tantarul, acest mister al lantului trofic

Eu am o problema cu intelegerea rostului tantarilor pe lumea asta. De fapt, tantarii astia la ce sunt buni? Sunt transmitatori de boli si ajuta la o exterminare mai rapida (poate)? Nu sunt biolog, si poate de-asta nu pricep eu care le e rostul. Si de ce trebuie sa existe asa de multi. Si de ce trebuie sa suga sangele (acesti vampiri in miniatura, aceasta lume Twilight), de ce trebuie sa lase bube, si mai ales cum sfantu se pot pune 50 de tantari pe ACELASI OM si sa suga sangele afara din el? Serios, care le e rostul existentei? Intreb si eu, poate daca aflu raspunsul devin mai toleranta la intepaturile sugatoare ale lor.

6 comentarii:

 1. Hrană pt paianjeni şi broaşte în pargul foametei :D .

  RăspundețiȘtergere
 2. Deci toate speciile trebuie sa "fie bune la ceva"? In principiu, nici o specie nu are un scop anume. Ele doar exista, si unele (vezi tantarii, porumbeii) sunt mai iritante decat altele.
  Pe de alta parte, tantarii fac parte din lantul trofic. Adica sunt multe animale (broaste, pasari, lilieci, etc.) care se hranesc cu tantari, oua si larve de tantari. Exista niste libelule a caror larve se hranesc exclusiv cu larve de tantari (amu o sa ma intrebi ce rost au libelulele!:))
  Si trebuie sa suga sange de mamifer ca sa se poata reproduce. Femelele au nevoie de nutrientii din sange ca sa poata produce oua. Si cum scopul celor mai multe specii e reproducerea....
  A, si fac bube din cauza ca te injecteaza cu tot soiul de chestii ca sa poata continua sa suga (anestezic, anticoagulante,etc.)
  Si sunt multi ca se inmultesc :) Stiu ca e un argument ciclic, dar no, asta e. Deci omoara cati vrei, ca tot n-o sa dispara. Nu ai de ce sa fii toleranta.
  Care e scopul existentei in general? :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Care este rostul existentei umane, in special in raport cu alte specii animale sau vegetale, cum pot oamenii sa "suga sangele planetei atat de multi odata" si chiar de ce ne mai tolereaza planeta?

  RăspundețiȘtergere
 4. Pe mine un lucru ma deranjeaza, cand e vorba de ucis sau de chinuit un caine sau o pisica, majoritatea tipa si nu le vine a creada ca e posibil asa ceva, sau zic ca respectivul este un criminal. Nedumerirea mea e, care este diferenta intre a ucide un caine si un tantar ? de ce pe tantari se poate de ii ucis si chinuit si pe animalele care is mai voluminoase nu ?

  @Anonim Pe mine , de exemplu , nu ma intereseaza ce face planeta si de ce ne tolereaza, eu stiu ca omul este actorul principal si el trebuie sa supravietuiasca pana la sfirsitul filmului, restul, tantari, animale, planeta, nu ma intereseaza. Probabil ca toate vietuitoarele au un rost pentru intretinerea planetei, dar daca pe mine ma deranjeaza si pot sa le elimin, o sa o fac fiindca daca eu nu o sa fiu ma doare in cot de planeta si de restul.

  RăspundețiȘtergere
 5. @Vlad Tu si cu majoritatea, si cica ne deosebim de animale fiindca noi avem constinta, pentru ca stim ca actiunile noastre au si urmari, mai animalule!
  sau poate nu...

  RăspundețiȘtergere
 6. @Anonim Pe Pamantul asta, cu toata materia neagra, alba, cenusie din jurul lui... tot mai mult cred ca suntem ca intr-un joc pe calculator. Nu suntem altceva decat ca niste "boti" din Battlefield sau pietoni din GTA . Asta cred fiindca in universul acesta nu ar putea fi creatorul nostru. Trebuiesc respectate niste legi fizice ceea ce ar duce la neautotputernicitatea lui. Cum un personaj din aceste jocuri nu poate sa iasa din calculator in vecii vecilor orice ar face el (poate ar putea sa ne strice calculatorul dar pe noi nicidecum(evident)), asa si noi suntem, putem sa ne dam cu capul de pereti si de Bosonul Higgs, "the real life is not here". De exmplu in GTA daca mergi intro directie pe ocean, mergi si mergi si tot este de mers si nu se vede vre-un capat,(probabil se elibereaza memoria din spate si ne arata tot ocean inainte) saracul ala crede ca e infinita harta aia. Ce vroiam sa zic este ca noi chiar suntem animale, avem ceva in comun cu ele, ambii nu stim cine suntem si de unde venim si pentru ce existam si ambii alergam dupa mancare si dupa niste scopuri ce nu stim la ce ne ajuta. Daca admitem ca universul e infinit, ar fi de bun simt sa admitem ca si planete si indivizi ca noi exista o infinitate deci nu ar trebui sa ne batem capul de planeta noastra fiindca exista o infinitatea din astea. Imi pare rau de astia care nu consuma curent pentru o ora in an, sau care dispera cand aud de incalzirea globala. Eu trebuie sa nu ucid animalele sa nu distrug planeta fiindca sa traiasca bine urmasii mei iar ei, la randul lor, la fel, si tot asa pana cand ? Eu zic ca daca un individ este ateu ar trebui sa-si fumeze tigara si sa-si bea cafeaua fara grija tantarilor si a planetei, fiindca dupa vreo 100 de ani pentru el dispare tot. Nu exista alta viata nu exista bine, nu exista rau, totul e relativ, asculta Parazitii si-l doare-n p... Iar daca exista Dumnezeu la fel trbuie sa stam fara grija, fiindca daca se strica pamantul Tata ne face altul nou (si poate o sa renunte la tantari).

  RăspundețiȘtergere