Pagini

a

miercuri, 28 aprilie 2010

Ne hranim oare cu problemele altora?

Cum se face oare ca atunci cand ai probleme e mereu multa lume langa tine? Si cand ti-e bine oamenii aceia cam dispar?

Imi vine in minte un exemplu anume. O persoana care mi-a fost foarte apropiata multi multi ani de zile, si care acum ma suna o data la cateva luni sa ma intrebe ce mai fac si atunci doar pentru a-mi aminti de problemele mele si pentru a o tine la curent cu ce am regresat sau ce mi s-a intamplat iar negativ in viata. Si cand nu vreau sa-i spun, incepe sa insiste cu telefoane si mesaje intr-una. Sa-i povestesc neaparat ce am. Nu se gandeste ca poate eu NU VREAU, NU POT, NU IMI FACE PLACERE sa vorbesc cand vrea ea, despre o anumita problema. Si asta incepe sa ma deranjeze extrem de mult. Daca ii spun ca mi-e bine nu spune nimic, motiveaza "am vrut numai sa vad ce faci" dupa care inchide brusc telefonul, ca si cum, daca mi-e bine, ce am de povestit nu e interesant, nu conteaza. Stiu, suna meschin, dar ca persoana asta sunt multi.

Daca ii vedem pe altii nefericiti, ne simtim noi mai fericiti? Stam langa cei care au probleme pentur ca nu vrem sa ne ocupam de ale noastre? Oare de-asta am devenit asa de preocupati de "ce face alalalt"? Pentru ca astfel evitam sa ne mai uitam in gradina noastra, si sa observam ca are tot mai multe buruieni pe care nu vrem sa le indepartam? Hmmm... As vrea sa pot spera ca nu e asa.

3 comentarii:

  1. pai de cand e lumea ne bucuram de necazu' altuia... e o alinare a noastra, lasa ca ala are mai mari probleme...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştii cum e aia cu "să moară şi capra vecinului"?! #mno

    RăspundețiȘtergere
  3. Psihologic vorbind, cica e vorba de sentimentul de superioritate pe care un asa-zis prieten il are, atunci cand el are puterea sa vina sa te asculte, sa te aline, sa iti dea sfaturi. EL e mai presus decat tine in acele momente, asta ii creste stima de sine. Practic, sunt ca niste hoti de energie oamenii astia, care isi construiesc imaginea si perceptia despre sine nu prin propriile succese, ci prin esecurile altora.E bine sa incerci sa pretinzi macar ca esti bine in fata unora ca ei...decat sa fi folosit in felul asta..

    RăspundețiȘtergere