Pagini

a

vineri, 28 august 2009

Meserii...

Sunt traducător. Asta pentru cine nu ştie încă (dacă doriţi să-mi daţi de lucru, nu ezitaţi să mă contactaţi :P). Încerc să îmi caut colaborări pe lângă job-ul actual, din dorinţa de a-mi menţine spiritul antreprenorial, care consider că îţi face foarte bine oricât de mic ar fi nivelul câştigurilor. Ieri discutam cu o prietenă (traducător şi ea) despre cât de puţin apreciată este meseria asta, şi despre oameni care au senzaţia că a traduce e floare la ureche. Nu vreau să intru acum în detalii referitoare la asta, cert este ca azi, când am aplicat (pe ejobs ca tot românu') la o colaborare cu un birou de traduceri, dând un click pe "Cei care au aplicat la acest job au mai aplicat la..." văd scris acolo primele meserii: vânzător de îngheţată în stradă, marinar. WTFFFFF????? Speachless...Ziceţi voi ceva dacă consideraţi că se poate spune...Eu sunt încă în faza de "no comment".

2 comentarii:

  1. sunt traducatori care treduc lucruri si altii care traduc persoane. ce sa le faci...ne-am obisnuit sa fim buni la toate dar la calitate slaba.. asa ca nu ma mira ca un vanzator de inghetata traduce sau ca unii sunt "administratori baze de date in oracle" desi inainte au lucrat ca mecanici de intretinere sau profesori de istorie... acolo unde experienta nu conteaza si unde mana de lucru trebuie sa fie ieftina, nu eficienta. mai haios e cand un om calificat, cu experienta, e respins la angajare pe simplul motiv ca " e prea calificat pentru cerintele postului si ar putea cere salariu mai mare sau nu ar sta mult in companie"

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca e ceva iesit din comun ca cineva care vinde inghetata sau e marinar sa aplice si pt. un post de traducator. Ceea ce admir in persoanele care s-ar baga oriunde doar sa faca bani chiar daca nu se pricep, e tupeul, curajul, prin care cu putin noroc reusesc sa elimine o persoana calificata din concurs, dupa care ii rad in fata. Si daca sunt descurcareti, invata meseria (nu doar despre trad. vb, ca acolo e mai greu sa inveti in scurt timp meseria) si vor fi realizati. Si pana la urma nu e greu sa aplici pe un oarecare post, nu ai nimic de pierdut. De un lucru sunt curios .. cat ar rezista o pers. necalificata pe un asemenea post. (cred ca tine de obrzulk fiecaruia si de manageri). Romanul e recunoscut ca se descurca peste tot, poate invata orice meserie, deci aplicati tata peste tot ... ca oricum nu va suna nimeni ;)) Daca stiti un post vacant, anuntati-ma si pe mine sa aplic, orice sa fie ;))
    Mxt.

    RăspundețiȘtergere